Emil, 24l. (emilgtw@wp.pl),
Be Alpha Intensywny
Trenowałem 3 lata tańce latynoamerykańskie, rok tańca nowoczesnego, trochę break'a... do tego ściągnęłem do siebie trochę z Brytyjskiego RAVE , Holenderskiego JumpStyl'u i Hiszpaństkiej wersji Electro... efekt jest taki... że też słyszę ( nie tylko od kobiet ) że zajebiście tańczę ... i prawda jest taka... że również uważam, że dobrze tańczę... sporo czasu spędziłem na wypracowaniu tego
. Wchodzisz na parkiet jako jeden z pierwszych ... zaczynasz tańczyć i WSZYSCY CIEBIE OBSERWUJĄ
Faceci myślą 'co za cwel pewno najadł się czegoś' , ale ich kobiety myślą ' Szkoda że ten mój facet nie jest taki i nie zabierze mnie na parkiet'
Zwrócicie uwagę ile imprez jest rozkręcanych przez kobiety
Jeżeli dobrze się bawisz, potrafisz się bawić ... królujesz na imprezie
Ps. Z tańców łacińskich polecam Salsę (jak poprzednik chciał ) i Rumbę
... dla osób nie potrafiących nowoczesnych (HH, House, Techno, HardStyle) to radzę podglądać teledyski i ćwiczyć
Ostatnio edytowany przez DeMarco (22-01-2007 11:03:49)
Ekipa SPT
DeMarco... a masz cynk odnosnie tych nowoczesnych...? na neciec mozna napewno gdzies cos znalezc ale moze ty masz juz cos gotowego do polecenia... w koncu siedzisz w temacie....? ogolnie to w sierpniu jade na Ibize i mam zamiar tam wypasac... ale poki co to musze nauczyc CHCE nauczyc sie lepiej tanczyc HELP!!!
Ostatnio edytowany przez Wogenke (22-01-2007 13:35:49)
Co do nowoczesnego ... to wystarczy podglądać innych na imprezach Bo z łaciną trudniej o materiał porównawczy
Ja się rozkręciłem dzięki imprezom 3 razy w tygodniu i wypadom na imprezy za granicę ( np. Holenderski Qlimax ) ... najlepiej się uczyć w terenie, ale wystarczy też iść przed lustro włączyć muzykę i próbować
... potem samemu zaczniesz dopasowywać swój styl
Advanced
Kijek, kto kuzynki nie przeleci, ten do nieba nie poleci
Ha ha ha.
To byl zart
Już napisałem, że dla mnie to dupa a nie rodzina
No ale wracając do tańca
Jak DeMarco napisał. Nowoczesny można trenować samemu. Polecam teledyski Justina Timberlakea (jak to się pisze??) na prawdę zajebiście tańczy.
Swego czasu na MTV leciał taki program Wade Robson Project Mam nawet gdzieś kasety VHS ze wszystkimi odcinkami. Niestety chyba się nie przyjoł ;(
http://www.youtube.com/results?search_q … rch=Search
Jest kilka perełek
Sam bym musiał poprawić troche tańczenie samemu Za to jak tylko dojdzie do tańczenia w parze to rozwijam skrzydła
Na w/w weselu wyluzowałem się na maksa i zaczołem wymyślać kroki... efekt był taki, że wokalista w trakcie piosenki buchnoł śmiechem poczym dodał przepraszam i wrócił do śpiewania
Początkujący
Ja chodze na tance od jakiegos pol roku i znam kroki i wszysko bylo by super bo naprawde szybko to lapie ale kursze mam problem z rytmem. Za cholere tego nei czuje. No bity w techno lapie ale naprzyklad w tango czy rumbie czy innej sambie nie
Jakies pomysły?
Pozdro!
Palce... beatuj każdy utworek.... uderzenie (stopka) raz, kolejne dwa, kolejne 3, kolejne 4 .... 1,2,3,4 ... 1,2,3,4 .. zauważ że wszystko się powtarza w schematach po 4 (lub 8) uderzeń lub po 3 (i6) uderzeń... wymachujesz ręką w takt muzyki i z każdym uderzeniem (w tym momencie ręka powinna być max. na zewnątrz ) wyciągasz pierwszy palec, szybki ruch ręką do wewnątrz (pół beatu) i znowu na zewnątrz ( uderzenie ) wyciągasz 2 palec... i tak do 4 palca i powrót ...
Licz uderzenia i zapamiętuj rytm
Słuchaj dużo muzyki, osłuchaj się z nią. Nie mówie tutaj o techno Tak jak przedmówca powiedział - wszystko się powtarza. Parzysta ilość powtórzeń jest nazywana frazą (8 albo 16, czasem 32 zależy od utworku). Nowa fraza zaczyna się, gdy w utworze coś się nagle zmienia, np. leci jakś melodyjka, bum (fraza) i już jest perkusja. Leci melodyjka z perkusja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 i słychać trąbke (nowa fraza), potem może wejść wokal itp.
Po jakimś czasie łatwo jest to rozpoznać... no chyba, że podkładałem ucho pod słonia
W końcu dorobilem się avatara
Wiesz jeśli jest problem z rozpoznawaniem rytmu to nie nauczy się pod konkretny utwór muzyczny, bo nie bedzie wiedział czy w tej frazie to 1 czy 2 czy któreś powtórzenie i dupa
Ale to jest jak ze wszystkim - słuchaj, słuchaj, słuchaj
No niech słucha i liczy
... oraz ogląda teledyski
( tylko nie tańcz jak shakira
).... polecam też trochę kursów tańca ( fajne miejsce na poznawanie kobiet
)
Advanced
Jeszcze przed paroma dniami nie potrafiłem w ogóle tańczyć w parze, w ogóle ZERO. Na mojej studniówce aż wstyd mi było bawić się z moją laską, bo po prostu nie potrafiłem.
Kilka dni temu poszedłem do mojej koleżanki, która też raczej cienko tańczy, żeby załapać cokolwiek. Uczyliśmy się tak nawzajem przez ok 3 godziny i teraz efekt: przedwczoraj na 100dniówce wybawiłem się niemiłosiernie i od co drugiej dziewczyny słyszałem że naprawde dobrze tańczę. niesamowite uczucie
Advanced
taniec moze byc nie tylko czescia podrywu ale całym podrywem
taka sytuacje zaczalem zauwazac w klubie w ktorym czesto bywam
wystarczy dobrze sie bawic, ulozyc BL, banan na pysku i podchodzisz (podtanczysz? wiecie podchodzenie w czasie tanca) do laski i ona jak to widzi to nie ucieknie nie odwroci sie tylko zaczyna z toba tanczyc usmiechac sie itd
wczoraj np potanczylem troche z laska (schemat wyzej) zaczela mi costam gadac ale nie wszystko slyszalem (glosno bylo ) ale najwazniejsze uslyszalem (chyba
) no i zakonczylo sie ze sama mi wpisala swoj numer na komie
ale mialem polew bo chciala wpisac swoje imie a slownik mialem wlaczony hehe i popatrzyla z taka smutna mina na mnie a ja co? NEG
ale ogolnie nice
a taniec uwielbiam - uwalniam wtedy siebie