Emil, 24l. (emilgtw@wp.pl),
Be Alpha Intensywny
wczoraj zacząłem trenować swój głos-tragedia, ale powoli się zmienia,jest nadzieja
najgorsze,to sposób w jakim wymawiam współgłoskę "R"-jak typowy francuz "rrr"
znacie jakieś sposoby aby to wyeliminować?
pozdrawiam
Mad Mike
Czy aby na pewno Ci to przeszkadza? Jest to jakas cecha ktora Cie wyroznia Jeżeli nie uda Ci sie jej wyeliminować, obróć ją w zaletę... Możesz powiedzieć, że Twoje korzenie sięgają rodów francuskich, ;P itp.
Trenować pod względem intonacji czy jakości logopedycznej (w twoim przypadku Rotacyzm ) bo tego nie napisałeś ?
Pod względem intonacji i tempa - jak najbardziej
Pod względem rerania - tu masz 2 możliwości
a) przeramować - poczuć się wyjątkowym, nauczyć się 3 francuskich słów i mieć problem z głowy
b) wyeliminować - ale tu muszę cie ostrzec żebyś nie popadł w kompleksy będą jeszcze większe niż masz obecnie bo przy rozmowie z ludźmi będziesz się wysilał mówić prawidłowo ; obecnie czy chcesz czy nie chcesz akceptujesz to jak mówisz, takie są moje domysły.
Może przy podjęciu decyzji pomoże ci posłuchanie jak mówi Piter XXL - zresztą całkiem z sensem gadający facet.
Pozdro Mad Mike napisz coś więcej, napisz jak poszło.
Trenuje głos i pod wględem logopedycznym jak i intonacji
Raczej muszę się przeramować bo niby takie "wady" trzeba leczyć od małego (program społeczny się kłania) Coś w to nie wierzę ale po co będe się nastawiał że to wyeleminuję
Lepiej poczuć się wyjątkowo, jedynym w swoim rodzaju- mało ludzi znam, którzy by tak umieli "r' podkreślać
W kompleksy napewno nie popadnę,jeśli nie będe w otoczeniu Lukisha taki żarcik
Nie po to wyszłem z cienia szarej rzeczywistości aby popaść w kompleksy
Czekajcie z niecierpliwością na relacje z dokonywanych postępów
pozdrawiam
Mad Mike