Emil, 24l. (emilgtw@wp.pl),
Be Alpha Intensywny
Co myślicie nad pomysłem by z powrotem wrócić do otwartego forum razem z czystką raz na miesiąc użytkowników nieaktywnych? Macie może własne pomysły na to by przyjmować do Membersów i chcecie się nimi podzielić - jakieś zasady przyjmowania codziennie jednego użytkownika czy coś w tym stylu? Piszcie
Pozdro
Otwarcie forum - NIE
Przyjmowanie nowych - TAK
Jak mi wpadnie jakiś pomysł w jaki sposób, dam znać.
Ekipa SPT
Wogenke ale zeby zapraszac innych trzyba najpierw udzielac sie na innych forach i tez troche posiedziec Ja siedze tylko na SP i tez zagladam tutaj ze 2-3 razy dziennie. wiec nie mam kogo polecic i kogo zaprosic ;] Mysle ze przyjmowanie jednego dziennie to tez nie wiadomo czy cos zmieni bo ta osoba nie koniecznie bedzie sie udzuelac moze byc cichym userem
Advanced
myśle, ze przyjmowanie nowych członków byłoby jak najbardziej na miejscu, ale tylko po przeprowadzeniu takiej jakby "rozmowy kwalifikacyjnej" z jednym z adminów, modów, czy też osoby do tego wyznaczonej ;] która odbywała by sie za pomoca mejla, czy też jakiegos formularza do wypełnienia, nie znam sie za bardzo na html, ale mogło by to wygladac ja te całe formularze co sie czasami same właczaja na stronach odnosnie badan wsrod intenautów. no i ofkoz czystka co jakis czas :] co pozwoli usunąc nieaktywnych membersów lub tych ktorzy zasmiecaja forum postami zupełnie bez sensu i nie na temat tak jak ma to miejsce na forum TU
pzdr
Myślałem trochę na ten temat i muszę powiedzieć jedno:
Nie ma efektywnej metody testowania user'ów ... ale pomysł z Shit-Testami wydaje się być całkiem ciekawy.
Mianowicie zrobić kilka historii i zaproponowac kandydatowi rozwiązanie sytuacji - nie ma tutaj poprawnych i błędnych odpowiedzi , a jest tylko proces twórczy (spontaniczny) przez który sprawdzilibyśmy predyspozycje/wiedzę/doświadczenie delikwenta
Advanced
Najlepiej niech pozostanie tak jak jest teraz. Niech będzie weryfikacja. Im nas mniej na forum, tym lepiej. Nie potrzeba nam przyjmować każdego jak leci, bo teraz na forach o uwodzeniu roi się od toksycznych osób, które są tak sfrustrowane, że tylko wszczynają kłótnie i konflikty na forach. Póki nie ma tutaj takich osób, jest dobrze. Lepiej, żeby na forum było mniej postów, ale za to konkretnych, niż codziennej nawałnicy i chaosu, który by nic nie wnosił.
ja proponuje dodawać tych co chcą, tych którym zależy. Myślę, że jak ktoś wyśle e mail do administratora to i tak już oznacza, że chce być przyjęty i że mu zależy, nie potrzeba żadnych testów, w końcu nudno jest jak wszyscy się na wszystkim znają. Trzeba trochę Świeżaków żeby to forum rozruszać, żeby było komu pomóc, nauczyć. Tylko najlepiej zrobić też jakiś limit, powiedzmy 10 osób na miesiąc żeby nie zaspamić całego forum.
Ostatnio edytowany przez Krzysiak (04-06-2008 15:16:16)
Początkujący
Znając życie nowi będą tylko wchodzić do działu materiały. Ewentualnie można zrobić coś takiego, że jak ktoś napisze kilka konkretnych postów to dopiero będzie miał dostęp do materiałów.
Friend
Ciekawa idea....
No tak by też mogło być ale przecież jak ktoś chce się dostać na forum to raczej nie szuka tu materiałów.
Friend
Trzeba przeprowadzić czystkę na forum, mało ludzi pisze posty.
Kiedyś było odwrotnie, ale to przez to że kilku graczy ubyło......
Przyda się napływ "świeżej krwi", ale nie przyjmowanie wszystkich.........tylko przyjęcia za pośrednictwem innych użytkowników, którzy mogą za nich poręczyć
Co ważne na NASZYM forum, znajduje się naprawdę dużo materiałów
Więc nie ma sensu więcej tłumaczyć.
Natomiast pomysł z nowymi raportami z "pastwiska", byłby najbardziej udany.
Co mobilizowałoby innych, "że jak ktoś może to i oni są w stanie".........
Pozdrawiam
Lukish