Emil, 24l. (emilgtw@wp.pl),
Be Alpha Intensywny
mam prosbe z zapytaniem !
musze pzreprowadzic w szkole godz. wychowawcza i mam wybrac sobie temat jakis.
myslem o psychologi, wplywaniu na kogos, czy nastawienie do czegos gra wazna role, cos takiego.
Mam na ten temat troche wiedzy ale tylko z doswiadczenia i troche z laktury. Jestem w stanie przeprowadzic te zajecia z glowy ale lepiej przygotowac siei pomuc sobie czyms. Moze posiada kts jakies materialy zeby podszkolic to ?
z gory dzieki
pzdr
soaX
Advanced
soa napisał:
mam prosbe z zapytaniem !
muszepzreprowadzic w szkole godz. wychowawcza i mam wybrac sobie temat jakis.
myslem o psychologi, wplywaniu na kogos, czy nastawienie do czegos gra wazna role, cos takiego.
Mam na ten temat troche wiedzy ale tylko z doswiadczenia i troche z laktury. Jestem w stanie przeprowadzic te zajecia z glowy ale lepiej przygotowac siei pomuc sobie czyms. Moze posiada kts jakies materialy zeby podszkolic to ?
z gory dzieki
pzdr
soaX
wiesz, ja na Twoim miejscu z ortografii bym się poduczył
a o wpływaniu na kogoś lepiej nie mów, jeszcze niektórzy się tym zainteresują
Ostatnio edytowany przez RAGE87 (05-03-2007 17:16:03)
Weź może lepiej wygłoś referat o historii dnia kobiet, albo o zgubnym wpływie komputerów na młode umysły, albo o wybrykach Romana G. (np. nowej pozycji w kanonie lektur szkolnych)... a nie mów o wywieraniu wpływu... Prawdopodobnie 50% klasy cię oleje, 30% wyśmieje, a pozostałe 20% będzie spać...
Pozdro!
Ostatnio edytowany przez brzozik (05-03-2007 17:15:08)
proponuje omowic pare schematow z 'Jezyka Perswazji' A.Batko (jest w e-bookach) lub jakies przyklady z Cialdini Robert - 'Wywieranie Wpływu Na Ludzi - Teoria I Praktyka'(rowniez w e-bookach), mozesz jeszcze powiedziec cos o podstawach BL i tyle...
powinno byc interesujace a w oparciu o te dwie ksiazki na pewno bedzie
Ostatnio edytowany przez Fufu (05-03-2007 17:46:55)
Z doświadczenia wiem, że nikt nie chce nikogo słuchać na lekcji wychowawczej, chyba że u Ciebie jest inaczej i prowadzicie lekcje z tematem. Jeśli mówicie o czymś konkretnym na wychowawczej, to Fufu podał Ci dobry pomysł (w ogoole on tylko takie ma :PPP )... Może to zainteresować ich w takiej sytuacji... Możesz wypatrzeć kogoś mało pewnego siebie w klasie i postawić go w jakiejś sytuacji i pokazać jak powinno się poprawnie zachować (może być trochę chamskie, ale jak klasa lubi tego gościa to nie zrobią sobie nic z tego)... ;]